Bahan 1
500 g udang
2 biji telur
3 sudu tepung jagung
garam
lada hitam
minyak
500 g udang
2 biji telur
3 sudu tepung jagung
garam
lada hitam
minyak
Bahan 2
5 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
6 sudu sos cili
2 sudu sos cili thai
2 sudu sos tomato
2 sudu sos tiram
2 biji telur (dipukul)
Gula dan Garam
Cara Membuat
1. Gaulkan semua bahan 1. Kemudian goreng udang hingga masak.
2. Dalam kuali yang sama, tumis bawang merah dan bawang putih.
Selepas garing, masukkan semua sos dan sedikit air. Masukkan garam dan gula secukup
rasa.
3. Selepas itu masukkan udang dan gaul hingga rata. Akhir sekali, masukkan
telur yang telah dipukul dan gaul rata.
4. Hidangkan di dalam pinggan. Hidangan ini enak dimakan bersama nasi dan roti.
2. Dalam kuali yang sama, tumis bawang merah dan bawang putih.
Selepas garing, masukkan semua sos dan sedikit air. Masukkan garam dan gula secukup
rasa.
3. Selepas itu masukkan udang dan gaul hingga rata. Akhir sekali, masukkan
telur yang telah dipukul dan gaul rata.
4. Hidangkan di dalam pinggan. Hidangan ini enak dimakan bersama nasi dan roti.
No comments:
Post a Comment