Thursday, March 22, 2012

Siput Sedut Masak Lemak Cili Padi Labu Kuning

Maaf Tiada Labu Dimasukkan Dalam Gambar Ini

Bahan Utama
Santan segar 1kg
Labu Kuning (potong kuib) 500gm
Garam/Gula
 
Bahan A
Cili Padi 50g
Cili merah 35g

Bahan B
Daun kunyit (dihiris halus) 1 helai
Serai 4 batang 
Tomato 1 biji (potong 6)
Bawang Merah 100gm
Cili Merah 2 biji (potong 2)
Belacan 20gm
Cili Hijau 2 biji (potong 2)
Buah Keras 20gm

Cara Menyediakan
BahanA dikisar sampai halus kemudian dimasak sehingga mendidih.
Masukkan siput sedut dan masak dengan api pelahan selama 5 minit
Kemudian masukkan santan dan labu kuning masak sehingga lembut
Masukkan garam, gula dan bahan B

Kisah Lain Berkaitan Dengan Siput Sedut
 

No comments:

Post a Comment