Bahan-Bahan
1 Ketul kepala ikan Merah
3 labu bawang putih
4 ulas bawang merah
2 inci halia
2 batang serai di ketuk
2 biji cili merah dihiris nipis
2 biji tomato dibelah dua
1 keping tauhu dipotong dadu kecil
Sedikit garam secukup rasa
Daun sup dan daun bawang
1 pek sup bunjut kepala ikan
Cara Membuatnya
1. Panaskan air didalam periuk sehingga mendidih
2. Kemudian masukkan halia, bawang putih, bawang merah, serai,sup bunjut dan cili ke dalam periuk.
3. Masukkan tauhu dan tomato dikuti garam dan gula secukup rasa
4. Selepas itu masukkan kepala ikan merah tersebut.
5. Biarkan selama 15 minit sebelum menutup api. Masukkan daun bawang dan daun sup
sebelum dihidangkan.
Banyak lagi di http://koleksiresepiterhebat.blogspot.com
Koleksi Petua,
No comments:
Post a Comment