Bahan-Bahan
1 pot beras - cuci bersih
2 keping ayam ( bahagian dada)
200gm daging
½ sudu kecil biji lada hitam
Sedikit ikan bilis
Sedikit udang kering
Garam secukup rasa
Air secukupnya (anggaran 6 pot beras)
2 keping ayam ( bahagian dada)
200gm daging
½ sudu kecil biji lada hitam
Sedikit ikan bilis
Sedikit udang kering
Garam secukup rasa
Air secukupnya (anggaran 6 pot beras)
Lobak jeruk di potong dadu
Bawang goreng
Daun sup
Bawang goreng
Daun sup
Cara Membuat
1. Kisar lada hitam,ikan bilis dan udang kering.
2. Potong dadu (kecil-kecil) ayam dan daging.
3. Masukkan beras,air, ayam dan daging serta bahan kisar ke dalam periuk nasi (rice cooker) dan garamkan.Tekan butang 'cook'.
3. Kacau sekali sekala sehingga nasi kembang dan air agak kering.
4. Biarkan bubur sentiasa panas di dalam rice cooker sehingga hendak dihidangkan.
2. Potong dadu (kecil-kecil) ayam dan daging.
3. Masukkan beras,air, ayam dan daging serta bahan kisar ke dalam periuk nasi (rice cooker) dan garamkan.Tekan butang 'cook'.
3. Kacau sekali sekala sehingga nasi kembang dan air agak kering.
4. Biarkan bubur sentiasa panas di dalam rice cooker sehingga hendak dihidangkan.
Taburkan lobak jeruk, bawang goreng dan daun sup ke atas hidangan.
No comments:
Post a Comment