Gambar Ehsan : Dari Dapur Mak Long |
10 tangkai pucuk ubi (dihiris halus)
10 helai daun kaduk(dihiris halus)
10 helai pucuk labu(dihiris halus)
10 helai daun kunyit(dihiris halus)
5 helai daun mangun(dihiris halus)
10 batang serai (dikisar)
50gm cili padi (dikisar)
3 inci kunyit hidup(dikisar)
3 papan petai (dibuang kulit)
3 inci kunyit hidup
200 gm tempoyak
1 kg santan
Cara membuatnya
1. Masukkan semua bahan yang dihiris dan bahan yang dikisar kedalam periuk
2. Kemudian masukkan santan, masak hingga kuahnya mendidih
3. Setelah mendidih masukkan tempoyak dan petai, kacau lagi hingga kuah pekat
4. Masukkan garam dan gula secukup rasa
5. Hidangkan
*** JOM SEMAK DAFTAR MEMILIH DI SPR ***
Iklan :
Produk kesihatan lelaki & Perempuan harga terbaik,
Camna pembuat dodol jadi kaya, percuma trafik,
No comments:
Post a Comment