
Bahan-Bahan
600gm tepung gandum
3 biji telur
3½ cawan gula pasir
6 cawan santan (diambil daripada 1½
biji kelapa)
½ cawan jus pandan
1 tin jagung kasar
Sedikit garam
Sedikit minyak
Cara Membuat
Pukul gula dengan telur hingga hancur. Tos jagung dan ambil airnya. Masukkan santan, jus pandan, air jagung dan sedikit garam. Kacau hingga sebati. Masukkan tepung sedikit-sedikit dan adun sehingga sebati.
Sapukan acuan dengan sedikit minyak dan tuang adunan ke dalamnya. Kemudian bolehlah dibakar. Setelah bingka setengah masak, angkat sebentar dan taburkan jagung tadi rata-rata. Kemudian bolehlah dibakar hingga masak. Setelah masak, sejukkan terlebih dahulu sebelum dipotong.
Banyak lagi di http://koleksiresepiterhebat.blogspot.com Koleksi Petua, Business Idea, Jana $$ Dari Rumah Halal,Peluang Business Dari Oversea
No comments:
Post a Comment