Followers

Custom Search

Wednesday, January 18, 2012

Spageti Lala Bercili

Bahan-Bahan
250gm  Spageti , masak mengikut arahan pada bungkusan
1kg Lala, dicuci bersih
10 biji cili padi, ditenyeh
180g Susu sejat.(boleh diganti santan)
5 ulas bawang putih, dicincang elok
1 cawan selasih Thailand
Garam dan lada untuk tambahan rasa

 Lala Mentah
 Cara Penyediaan
1. Masukkan lala ke dalam kuali dan tutup dengan penutup. Biarkan sehingga masak.
2. Alihkan lala ke dalam mangkuk dan simpan pati lala berasingan.
3. Masukkan 4 sudu besar minyak  zaitun dan tumis bawang putih dan cili padi sehingga 
    wangi.
4. Masukkan pati lala tadi bersama susu sejat dan didihkan dengan pelahan.
5. Kemudian gaulkan lala yang telah dimasak bersama daun selasih Thailand
Lebih kurang 30 minit sahaja untuk masak, makanan hanya cukup 4 orang makan sahaja.

Maklumat Tambahan : Selasih Thailand

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog List

More Story Here

Let Join !