Followers

Custom Search

Monday, March 9, 2009

Apam Tembam

BAHAN-BAHAN:
3 biji telur
240 gm gula
240 ml santan atau fresh milk
1 s/b jus pandan (Ayu tambah sekali esen pandan dan pewarna hijau)
270 gm tepung gandum
1 s/k ovallate
1 s/b tepung kanji ]
kelapa parut muda] [ gaulkan garam ]

CARA-CARA:
1. Telur dimesin/dipukul bersama gula hingga kembang.
2. Masukkan santan/fresh milk, ovallate dan tepung gandum. Gaulkan sehingga sebati.
3. Panaskan kukusan dan sapukan sedikit minyak pada acuan.
4. Ambil sedikit kelapa yang telah digaulkan tadi dan tekan sehingga padat.
5. Tuangkan adunan tepung tadi.
6. Kukus hingga masak selama 15 minit.

Banyak lagi di http://koleksiresepiterhebat.blogspot.com
Koleksi Petua, Business Idea, Jana $$ Dari Rumah Halal,

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog List

More Story Here

Let Join !