Followers

Custom Search

Thursday, March 22, 2012

Siput Sedut Masak Lemak Cili Padi Labu Kuning

Maaf Tiada Labu Dimasukkan Dalam Gambar Ini

Bahan Utama
Santan segar 1kg
Labu Kuning (potong kuib) 500gm
Garam/Gula
 
Bahan A
Cili Padi 50g
Cili merah 35g

Bahan B
Daun kunyit (dihiris halus) 1 helai
Serai 4 batang 
Tomato 1 biji (potong 6)
Bawang Merah 100gm
Cili Merah 2 biji (potong 2)
Belacan 20gm
Cili Hijau 2 biji (potong 2)
Buah Keras 20gm

Cara Menyediakan
BahanA dikisar sampai halus kemudian dimasak sehingga mendidih.
Masukkan siput sedut dan masak dengan api pelahan selama 5 minit
Kemudian masukkan santan dan labu kuning masak sehingga lembut
Masukkan garam, gula dan bahan B

Kisah Lain Berkaitan Dengan Siput Sedut
 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog List

More Story Here

Let Join !