Kredit : Dapur kecil Norul |
http://dapurkecilnorul.blogspot.com
Assalamualaikum dan apa khabar semua ? semoga terus ceria di Ramadhan ke 10 dalam tahun 2012 ini. Minta maaf semua kerana lama gak tak dapat nak update. Biasalah sibuk sikit lebih-lebih dalam bulan puasa ini.
Kali saya akan berkongsi resepi sambal telur hancur special, yang rasanya sangat sesuai dibuat semasa bersahur dalam melayan telatah suami dan anak-anak yang mahukan makanan panas semasa bersahur. Cepat dan sedap disediakan cubalah..
Bahan-Bahan
3 biji telur
1 bawang besar(hiris)
2 bawang putih(hiris)
1 bawang besar(hiris)
2 bawang putih(hiris)
cili boh
kicap manis
garam
minyak
garam
minyak
Cara-cara membuat
1. Panaskan minyak dan goreng bawang putih dah bawang merah sehingga naik bau.
2. Masukkan cili boh dan garam, tumis sehingga cili masak dan masukkan sedikit air.
3. Pecahkan telur ke dalam kuali dan biarkan sehingga telur masak.
4. Setelah telur masak masukkan sedikit kicap manis dan hidang.
2. Masukkan cili boh dan garam, tumis sehingga cili masak dan masukkan sedikit air.
3. Pecahkan telur ke dalam kuali dan biarkan sehingga telur masak.
4. Setelah telur masak masukkan sedikit kicap manis dan hidang.
1. Jika mahu lebih sedap atau `kick' anda boleh meletakkan sedikit belacan.
berselera tengok bulan2 puasa ni :)
ReplyDeleteyer betul nurul... terima kasih sudi singgah
ReplyDelete